Sanningen om Nicki

Vissa har säkert redan sett att jag lagt ut annons på Nicki. En del kanske tycker jag är tävlingsblind medans andra inte ens reflekterat över det.
 
Jag sålde henne dels för att jag har mina kaniner att hoppa med. Nu kommer detta låta jättehemskt, men jag vill bara göra det klart för alla. Nicki är en väldigt duktig hoppkanin men har inte velat visa det tillsammans med mig. Jag känner att jag gav upp lite med henne inom hoppningen. 
 
Jag hade 5 kaniner. En har gått i pension, en är sjuk och sedan har vi Nicki. Tja hon var i en kategori för sig. Det är lite tråkigt att tävla med 2/5 kaniner man har.
Hemma krävde hon nog mer än vad egentligen hade tid och ge henne. Hon älskar att vara ute, det är rent fakta! Här har hon fått vara ute i ca 1-2 timmar varje dag i hage och sedan fått mat. Jag har inte ägnat så mycket tid åt henne som hon egentligen kräver. Hon är nog en riktigt kärleksfull kanin. Eller snarare, jag vet att hon är det!
 
Det kan låta riktigt hemst att jag säljer henne bara för att hon inte presterade på tävling. Men jag måste säga att jag verkligen har funderat över det här beslutet länge. 
 
Om man tänker på folket inom hästsporter. Vad händer med hästarna när de blir gamla eller skadade så att de inte kan prestera på elitnivå? De säljs ofta vidare och får förhoppningsvis ett riktigt bra hem efter sin karriär. 
Lite så kanske det är med Nicki. Jag har hoppkaniner, hon skulle vara nöjd med livet bara hon fick vara ute och springa i hage och ha någon som älskar henne.
 
 
Ni som kanske har försökt att sälja kaniner eller något annat vuxet djur vet nog att detta inte är så himla lätt. Jag måste säga att jag hade en enorm tur med detta jag kommer skriva nu!
Igår ringde en kvinnasom hade sett en annons jag hade lagt ut på Nicki och hon var väldigt intresserad. Jag var lite i chocktillstånd för det var inte ett sånt telefonsamtal jag haade försväntat mig :P
Det hon skulle komma att besriva var nu Nickis drömboende, som dessutom var här på Gotland. Hon skulle få komma och bo i ett pensionerat hönshus med tillhörande rasthage. Det fanns två barn i familjen som gärna ville ha en kanin och mamman tyckte också att kaniner är mysiga.  De hadde dessutom kaninvana sedan innan.
 
Jag fick en liten chock till när hon sa att hon ville komma och hämta henne redan imorgon (idag)! Men visst funkade det för mig, så inga problem. Men visst var det lite vemodigt allt...
 
Idag när de kom och hämtade Nicki så kunde inte allt bli mer än perfekt! Familjen var helt förälskade i Nicki redan vid första ögonkastet. Så när de åkte hem med Nicki så kändes det tomt och konstigt, men framförallt bra. 
 
Fick under skrivandets stund en bild på Nicki och en av tjejerna och lyckan som man kan se i flickans ögon är obeskrivlig. Nicki har fått en soffakväll ikväll och verkade inte så missnöjd över det.
 
Så att jag har sålt Nicki vidare kanske kan låta hemskt och konstigt. Men mina kaniner betyder mycket för mig och jag skulle aldrig sälja dem utan en bra anledning. Och nu när jag sålde Nicki var den enda prioriteringen att hon skulle få ett bra hem, och jag kan inte vara annat än nöjd med hennes nya familj. 
Jag är glad över att jag sålde henne, för hon kommer få ett riktigt bra liv hos sin nya familj. Men hon kommer självklart vara saknad här hemma, men det bra är att tjejerna i familjen var intresserad av att börja med hoppning, så jag tror inte jag har sett det sista av Nicki ännu ;)
 
 
Nu fick ni verkligen bita i ett långt inlägg, haha. Men jag behövde bara skriva av mig och berätta hur bra allting blev till slut :D