Resultatet av sociala medier

Något som vi umgås med i stort sett hela dagarna är sociala medier. Vi får ofta notiser om någon skriver något intressant på facebook och iaf min mobil lyser till varje gång jag får gilla-markeringar och kommentarer på instagram. Vi har alltid tillgång till något mycket större, som vi ibland kanske inte ens är medvetna om. För ett enda inlägg på sociala medier kan nå tusentals personer och varenda en har sin verision av inlägget och skapar sig en egen uppfattning om det. 
 
Jag minns när jag får något år sedan la ut ett inlägg om hur mycket man egentligen behöver lägga sig i när kaninen hoppar på banan. Dagen efter att jag hade publicerat det hade det nått ut till över 200 personer (ca 180 personer fler än normalt). Jag fick mycket kommentarer både här på bloggen och inlägget fick även delningar på facebook och instagram. Det blev något mycket större än vad jag egentligen hade tänkt, jag som inte ens trodde att personer fortfarande läste min blogg. Jag insåg att det jag skrev lästes av många personer och att jag ibland kanske även trampade någon på tårna, för visst finns det alltid någon som tar åt sig av det man säger även om man inte syftar på en specifik person. 
 
 
Jag kan känna att vi ofta inte vet hur stort Facebook, Twitter och Instagram faktiskt är. På min instagram för kaninerna har jag ca 700 följare. Det blir 700 personer som ser alla mina inlägg och som väljer att ta ställning eller inte till det jag lägger ut. Jag brukar välja att hålla mitt privatliv ganska privat, jag ger inte ut för mycket information av vad som faktiskt händer i mitt liv. Jag antar att de som följer mig är mer intresserade av vad jag gör med mina kaniner och att få se fina bilder på dem. Jag har även en mer privat Instagram där kaninerna hålls utanför. Där är jag inte lika aktiv och kontot är privat, Jag kan välja vilka som får se mina inlägg och inte.
 
Men på mitt kaninkonto är det helt öppet och alla ser vad jag skriver. Därför väljer jag att inte gå in på allt för personliga saker. Jag säger inte att alla skall göra som jag, man får lov att välja själv vad man skriver ut och inte på sociala medier. Men när det gäller andra människor som är inblandade kan jag tycka att man skall tänka efter en gång till. Mycket på nätet misstolkas och man blandar in så många fler parter i det man lägger ut. 
 
Så vi skall alltid vara medvetna om vad vi gör på sociala medier och det gäller även detta inlägg som jag skriver nu. Kommer kanske finnas personer som tar åt sig av detta och tänker att jag skriver om dem. Men det här är något jag har tänkt på länge. Alla blir påverkade av det minsta lilla vi lägger ut på sociala medier och det är det jag vill att alla skall vara medvetna om.